Doživi

drugačiji život

Prijenos uživo

KAMPOVI

i

SERIJALI

Pregled aktivnosti

Zbor

Utorkom u 19.00 h u prostorijama crkve održava se tjedno vježbanje mješovitog zbora koji priprema prigodni repertoar tijekom godine te svojim angažmanom obogaćuje nedjeljne službe, održava uskršnji i božićni, te sudjeluje u raznim kulturno-društvenim događanjima u Međimurju i šire.

Nedjeljna škola

Posebnost naše crkve je način na koji volimo djecu, ali i kreativan i djeci razumljiv način na koji im prenosimo istine iz Božje riječi. Ta mala, dragocjena bića pružaju neograničene mogućnosti za druženje, učenje i otkrivanje koliko su vrijedni i važni u Božjim očima.Naš tim čine vrijedne i sposobne učiteljice koje svoju ljubav prema Isusu izlijevaju prema djeci kroz tjedne lekcije koje pripremaju za njih.
Za vrijeme svakog nedjeljnjog bogosluženja organiziramo posebnu aktivnost za djecu. Naš cilj je da djeca kroz slušanje biblijskih priča, pjesmu, igru, crtanje i ostale aktivnosti uče o Bogu i tako oblikuju svoj karakter. Želja nam je da dolazak u crkvu za vas i dijete bude radosno iskustvo u sigurnom okruženju te da ono bude mjesto gdje će jedva čekati doći. Djeca u dobi od 1. do 3. Godine – roditelj s djetetom može pratiti bogosložje preko video projekcije u zasebnoj prostoriji, a za vrijeme bogosluženja za djecu od 4. do 8. Godine

Vjeronauk

U našoj crkvi svakog petka od 19 sati održava se vjeronauk za djecu od 1. do 8. Razreda. Vjeronauk je prijavljen i odobren od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i jedan je od izbornih školskih predmeta. Program je prožet kršćanskim i moralnim odgojem tako da kroz Bibliju djeca mogu učiti o Bogu, prijateljstvu, prihvaćanju, opraštanju i drugim važnim životnim vrijednostima.

Engleski kampovi

Još od kraja 90-ih godina, svake godine iznova u suradnji s našom partnerskom crkvom NCCC (North Cincinnati Community Church) iz SAD-a organiziramo kampove za djecu od 1. do 8. Razreda osnovne škole te 1. do 4. Razreda srednje škole. Za vrijeme petodnevnog kampa, koji se najčešće održava u prostorijama Društvenog doma Mačkovec, djeca provode nezaboravno vrijeme uživajući u igrama, glazbi, ručnim radovima, sportu, Biblijskim pričama, uzbudljivim pustolovinama u prirodi, radu u malim grupama I mnogim drugim aktivnostima. Specifičnost naših kampova je to što uz izvorne govornike, goste iz Sjedinjanih Američkih Država, djeca istovremeno mogu praktično kroz igru učiti i vježbati engleski jezik.

Ljetna glazbena turneja

Unutar naše zajednice već tridesetak godina djeluje misijski nastrojen band pod nazivom “Adonai” koji iz godine u godinu organizira ljetnu turneju (obično dva tjedna u mjesecu srpnju) po Hrvatskoj, Bosni I Hercegovini, Srbiji I Makedoniji s ciljem navještanja Radosne Vijesti svakom čovjeku. Koncerti se uglavnom održavaju na gradskim trgovima ili dvoranama u suradnji s lokalnim aktivnim vjernicima a na taj način doprinose povezivanju dobre glazbe sa jasnom i snažnom porukom.

Kućne grupe

Unutar crkve djeluje više manjih grupa za biblijsko proučavanje čija je svrha jačanje zajedištva, međusobno ohrabrivanje te dodatna razrada tematskih sadržaja nedjeljnih serijala. Svaka grupa ima svojeg voditelja te se sastaje prema unaprijed dogovorenim terminima u kućnom ambijentu (obično svake druge srijede u 19.00 h).
Naša crkva vjeruje da duhovno možemo napredovati I rasti upravo kroz interaktivna proučavanja Biblije i zanimljivih životnih pitanja koja daju svakom priliku za razgovor i diskusiju u jednoj neformalnoj, opuštenoj i prijateljskoj atmosferi.
Kućne grupe su za svakoga. Nije nužno da morate diskutirati. Možete jednostavno Islušati. Možete uopće ne znati ništa o Bibliji, ili kršćanskoj vjeri, a možete možda biti godinama vjernik. Pozadina nije važna, svatko je dobrodošao.U našoj crkvi imamo dva do tri glavna perioda kad se sastajemo u kućnim grupama. Prvi je za vrijeme naše ”Kampanje” (posebna bogosluženja u vremenu prije Uskrsa), dakle proljetni dio, drugi dio je jesenji kad imamo interesne kućne grupe sa različitim temama. U to vrijeme možete odabrati jednu od predloženih tema (koja se reklamiraju krajem ljeta). Postoje i posebni periodi i teme, prema interesu I potrebama.

Sastanak mladih

Svakim danom en anten a sve većim životnim izazovima, zbog čega je naša želja da mladima damo priliku za međusobno druženje I razgovor o različitim temama kroz stvaranje podržavajućeg okruženja. Svakog petka u 19.00 sati zajedno se družimo, igramo, pjevamo i ohrabrujemo da svakodnevno donosimo mudre odluke temeljene na Biblijskim principima.Nemojmo potrošiti uzalud najbolje godine života i nikad ne razviti potpuno potencijal koji nam je Bog dao!

BIM

Živimo u vremenu kad se sve manje krećemo zbog čega smo skloniji obolijevanju od raznih bolesti, a liječnici nam preporučuju da se bavimo sportom i rekreacijom u cilju poboljšanja našeg zdravlja.
BC Mačkovec posjeduje mali rekracijski centar koji je na raspolaganju svima koji se žele baviti sportom ili družiti u opuštenoj sportsko-rekreacijskoj atmosferi, a pritom raditi korisnu stvar za svoje zdravlje.
Rekreacijski centar nazivamo BIM i on je za svakoga: djecu, mlade, samce, bračne parove, starije.
Nalazi se u Mačkovcu na glavnom pravcu Čakovec – Mursko Središće, pored restorana Male Hiže.
BIM započinje sa svojim aktivnostima u prvim toplijim danima proljeća i sve do kasno jesenskih dana. Najčešći termini rekreacije događaju se u popodnevnim satima subote i nedjelje.

Božićni koncerti

Više od dvadesetak godina, naša crkva u vrijeme blagdana organizira niz božićnih koncerata koji su s vremenom postali prepoznatljiv dio kultruno-umjetničke ponude I tradicije našeg kraja. Posljednjih nekoliko godina, koncerti su redovito uvršteni u adventski program Grada Čakovca, a do sada smo zadanim repertoarom posjetili i mnoge druge lokacije širem Hrvatske I susjednih zemalja.

Humanitarni rad

Humanitarni rad.